Basudeb

current affairs | current affairs 2019 | today current affirs | current affairs 2020 in English |

Current Affairs 2019 | December Current Affairs 2019.


Welcome to our site.It was Originally Created For Most Important General Knowledge and Awareness for all Competitive Government Exam Like to  SSC,NDA,BANK,WBCS,CGL,UPSC, RAILWAY, STATE JOB.We get More Found Lates Current Affairs,Mock Test,History, Geography, Science Of All Part,Lucent,News Paper Releted G.K and G.A


1. Which Indian business school has been ranked among Top 10 Forbes Best International 1-Year Business Schools 2019?

 Ans:- ISB Hyderabad

2. When is the National Unity Day observed every year in India?

Ans:- 31st October

3. Which nation topped the IMD World Digital Competitiveness Ranking 2019?


Ans:- United States

5. Which anniversary did Google celebrate on September 27, 2019?

Ans: - 21

6. Which newspaper recently announced to stop its print venture and go digital completely?

Ans:- Daily News & Analysis

7.  After Union Cabinet’s approval, what is the new honorarium amount that will be given to ASHA workers?


Ans:-  Rs 2000

8. What is the name of India's first female graduate (Hons) for whom Google has recently dedicated a doodle?

Ans: - Kamini Roy

9. On which social media platform, Prime Minister Modi has become the world's most-followed global leader?


Ans:- Instagram

10. What is the rank of India in Global Hunger Index 2019?

Ans: - 102

11. What percentage of Indian Children are underweight as per the recently released UNICEF report?

Ans:- 33 per cent

12. Who has won the Formula 1 Singapore Grand Prix recently?

Ans: - Sebastian Vettel

 13. Who won the FIFA's Best Men's Player Award 2019 for his outstanding performance recently?


Ans:- Lionel Messi

14.  Who has become the first Indian cricketer to bowl 3 maidens in T20Is? 

Ans:- Deepti Sharma

15.  Which American sprinter recently won the gold medal in the World Athletics Championship by completing 100 meters in 9.76 seconds?

Ans: - Christian Colman

16. Who scored his maiden test century during India’s first test against South Africa?

Ans: - Mayank Agarwal

17. Who from the following became the second fastest Indian to take 200 Test wickets?

Ans:- Ravindra Jadeja

18. In which place India's first floating basketball court has started? 

Ans:- Mumbai

19. Which Indian cricketer has become the first Indian player who played 100 T20 internationals?

Ans:- Harmanpreet Kaur

20. Which Indian player has become the first Indian athlete to qualify for Tokyo Olympics 2020 in individual 
competition? 

Ans:- Avinash Sable

21. Who has become the first Indian captain to score 40 hundreds?

Ans: - Virat Kohli

22. Which Indian woman athlete has broken her own national record in the 59th National Open Athletics Championship and won the gold medal in the women's 
100m event? 

Ans:- Duti Chand

23. Which Indian player has won Dutch Open Badminton 2019?

Ans: - Lakshya Sen

24. Which rule will decide a winner during a tie match as per the new ICC rule? 

Ans:- Super Over


Note,
For more important General Knowledge /General Awareness/ Current Affairs/  all kinds of  G.K/G.A/C.A  part i will given very very important all type Questions for you....so, support me..and shareing of all your friends from the website www.dailygkstudy.com to all kinds of g.k posts.

Related to,
current affairs | current affairs 2019 | current affairs 2018 | today current affairs | current affairs 2019 in English |  vision ias current affairs | current gk | daily current affairs | current affairs 2019 in english | today current affairs in english | gk current affairs | ice current affairs | current affairs of 2019 | talent current affairs | latest current affairs | current affairs 2018 in hindi.

Post a comment

0 Comments