Basudeb

current affairs | today current affairs | current affairs 2019 in English | current gk | gk current affairs |

CURRENT AFFAIRS 2019 IN ENGLISH  


Welcome to our site.It was Originally Created For Most Important General Knowledge and Awareness for all Competitive Government Exam Like to  SSC,NDA,BANK,WBCS,CGL,UPSC, RAILWAY, STATE JOB.We get More Found Lates Current Affairs,Mock Test,History, Geography, Science Of All Part,Lucent,News Paper Releted G.K and G.A


MOST IMPORTANT CURRENT AFFAIRS ON DECEMBER 2019 PART-3



1. Who was conferred with “Global  Goalkeeper" award?

Ans:-  Narendra Modi

2. Which scheme has been launched by the Central Government to encourage girl students to pursue science, technology, engineering and mathematics (STEM) education?

 Ans:- Vigyan Jyoti Yojana

3. National unity award has been constituted on whose name?

Ans:- Sardar Vallabhbhai Patel

4. Which scheme was recently launched by FSSAI on the occasion of World Food Day?

Ans:- Food Safety Mitra

5. Which Indian was awarded the  'Changemaker Award' by Bill & Milinda Gates Foundation for bringing change in society?

 Ans:- Payal Jangir

6. The Union Government has launched which scheme to assure no-cost health care facilities to pregnant women and newborns?

Ans:- SUMAN

7. Who has been awarded with the 2018 Nobel Prize in Literature? 

Ans:-  Olga Tokarczuk

8. Who won the Nobel Prize in Literature 2019?

Ans:- Peter Handke

9. Who won the 2019 Nobel Peace Prize?

Ans:- Abiy Ahmed Ali

10. What is the name of Indian Origin economist who recently declared a winner of Nobel Prize 2019 for economics? 

Ans:- Abhijit Banerjee

9.  Who has been appointed as the Chief Operating Officer of Yes Bank?

Ans:- Anita Pai

10. Who has been ranked second in the Forbes List of 100 Indian billionaires? 

Ans:- Gautam Adani

11. What is the name of the first person who did spacewalk in 1965 but died recently? 

Ans:- Alexei Leonov

12. What is the name of Indian nun who was declared saint by Pope Francis recently? 

Ans:- Mariam Thresia

13. Who was recently elected as president of Tunisia?

Ans:- Kais Saied

14. Which state has launched YSR Vahana Mitra scheme recently?

 Ans:- Andhra Pradesh

15. What is the name of audio guide facility app launched by Ministry of Tourism? 

Ans:- Audio Odigos



                       (THE  END)


For more important General Knowledge  all kinds of  g.k part i will given very very important g.k for you....so, support me..and shareing of all your friends from the website www.dailygkstudy.com to all kinds of g.k posts.


Related to,

current affairs | current affairs 2019 | current affairs 2018 | today current affairs | current affairs 2019 in English |  vision ias current affairs | current gk | daily current affairs | current affairs 2019 in english | today current affairs in english | gk current affairs | ice current affairs | current affairs of 2019 | talent current affairs | latest current affairs | current affairs 2018 in hindi.

Post a comment

0 Comments