Basudeb

General knowledge Questions and Answer | geography g.k | General knowledge Questions | gk questions in english | gk question answer

General knowledge Questions and Answer | Geography of all Tropic


Very helpful and Most Importen Questions and Answer For All Competitive Exam..

UPSC Civil Service, Combined Defence (CDS), National Defence Academy (NDA), Railway Recruitment Board (RRB), Bank Probationary Officers (P.O/T.O), Indian Forest Service (IFS), Indian Economy Service (IES), L.I.C, G.I.A, etc.






Important General Knowledge Related to
Geography of all tropic




1. Kanha National Park is Located at?
  

Ans:- M.P


2. The fastest Planet is ?


Ans:- Mercury


3. Which of does not belong to " temperate grassland" ?


Ans:- Savannah


4. Which one mountain ranges is spread over only one state in india ?


Ans:- Ajanta


5. A "meteor" is ?


Ans:- a price of matter which has entered the earth atmosphere from outer space.


6. Willy willy is ?


Ans:- a tropical cyclone of north-west Australia.


7. What are "Doldruns"


Ans:- a low pressure beltround the equator.


8. Next to Hindi the language spoken by the largest number of people in India is ?


Ans:- Telegu


9. The Alps Mountain are which type of mountains ?


Ans:- Young Fold Mountains


10. The velocity of winds is governed by ?


Ans:- Pressure Gradient.


11. Soils can best be conserved On The Hills by which one of the cultivation method?


Ans:- Contour ploughing.


12. Grassland which do not support any trust are called ?

Ch Ans:- Steppes.

13. Which planet takes the longest time do rotate on its axis?


Ans:- Venus.


14. The Doddabeta peak is a part of ?


Ans:- Annamalai.


15. The iste of man lies between ?


Ans:- Northern Ireland and England.


16. The palnet which has no moon is ?


Ans:- Mercury.







For more important General Knowledge  all kinds of  g.k part i will given very very important g.k for you....so, support me..and shareing of all your friends from the website www.dailygkstudy.com to all kinds of g.k posts.


Related to,

General knowledge Questions and Answer | Geography g.k of the tropic | General awareness questions and answers | General knowledge Questions | gk Questions | science gk | gk questions  gk questions 2019 | general awareness questions in english | gk question answer | gk questions and answers | gk online test. 



                              Thanking You...

Post a comment

0 Comments