Basudeb

General knowledge Questions and Answer | geography g.k | General knowledge Questions | gk questions in english

General knowledge Questions and Answer | Geography of all tropic


Very helpful and Most Importen Questions and Answer For All Competitive Exam..
UPSC Civil Service, Combined Defence (CDS), National Defence Academy (NDA), Railway Recruitment Board (RRB), Bank

Probationary Officers (P.O/T.O), Indian Forest Service (IFS), Indian Economy Service (IES), L.I.C, G.I.A, etc.



MOST IMPORTANT GENERAL KNOWLED RELETED TO GEOGRAPHY OF ALL TROPIC



1. Which is sorrounded by the volcano " Ring of Fire" ?

Ans:- Pacific Ocean

2. Which is the place of origin of eartquake ?

Ams:- Epicentre

3. Quick sand is a type of ?

Ans:- Phenomenon occurring in river bed, due to upward flow of water from underground springs.

4. Which country in known as the " sugarbowl" of the world ?

Ans:- Cuba

5. When a person moves from pole to the equator, the population of plants and animals will ?

Ans:- increase.

6. Which states share the Tungabhadra multipurpose project ?

Ans:- Andhra Pradesh and Karnataka

7. What are the grasslands of south america called ?

Ans:- Pampas.

8. Benguela current touches the ?

Ans:- Mexican Gulf Coast.

9. Isobronts join places having ?

Ans:- thunderstorm at the same time.

10. The Talcher power project is situated time in the state of ?

Ans:- Orissa

11. Pieces of planets of irregular size are known as ?

Ans:- asteroids

12. The third digit of the postal index number (PIN) of india denotes the ?

Ans:- Sorting District

13. The gobi gobi d lies under the shadow of mountain chain ?

Ans:- Ural

14. The Palk Bay lies between ?

Ans:- Gulf of Mannar and Bay of Bengal.

15. Isohytes are imaginary lines drawn on a map connecting places of equal ?

Ans:- mean rainfall

16. A narrow passage of water connectingt two large bodies of water is known as a ?

Ans:- Strait

17. The most abundant constitutents of earth's curst are ?

Ans:-  igneous rocks

18. Which state has the lowest number of female per thousand of male ?

Ans:- Rajasthan.

19. In which state is silent valley located ?

Ans:- Kerala.

20. For what is ozar known ?

Ans:- Mig aircraft factory.


     
                               THE END

For more important General Knowledge  all kinds of  g.k part i will given very very important g.k for you....so, support me..and shareing of all your friends from the website www.dailygkstudy.com to all kinds of g.k posts.



Related to,

General knowledge Questions and Answer | geography g.k of the tropic | General awareness questions and answers | General knowledge Questions |gk Questions | science gk | gk questions  gk questions 2019 | general awareness questions in english | gk question answer | gk questions and answers | gk online test. 

Post a comment

0 Comments