Basudeb

General knowledge Questions and Answer | General science g.k | General knowledge Questions | gk questions in english |

General knowledge Questions and Answer | General Science |


Very helpful and Most Importen Questions and Answer For All Competitive Exam..
UPSC Civil Service, Combined Defence (CDS), National Defence Academy (NDA), Railway Recruitment Board (RRB), Bank 
Probationary Officers (P.O/T.O), Indian Forest Service (IFS), Indian Economy 
Service (IES), L.I.C, G.I.A, etc.


 

     MOST IMPORTANT GENERAL          KNOWLEDGE  RELETED TO SCIENCE TROPIC


1. What is the time difference between indian standard time and Greenwich mean time ?

Ans:- 5:30 

2. Which of the metals is used in the filament of an electric buld ?

Ans:- Tungsten.

3. The leaves of which are used as food for silk worms ?

Ans:- Mulberry tree

4. Which thermometer is used to indicate the lowest tempera ture ?

Ans:- Alcohol thermometer

5. Which of the best conductor of electricity ?

Ans:- Silver

6. Which of the planets has maximum number of satellites ?

Ans:- Saturn.

7. Which is present in hard water ?

Ans:- calcium.

8. From which of the trees,quinine is obtained ?

Ans:- Cinchona.

9. Which is connected with the blood pressure ?

Ans:- Adrenal.

10. Which of planets is the largest ?

Ans:- Jupiter.

11. What is the normal temperature of a human being ?

Ans:- 36.9 Degree Centigrade.

12. What is the approximate circumference of the earth ?

Ans:- 40000 k.m.

13. Which is the brightest planet ?

Ans:- Venus.

14. What type of the lens will you suggest for a far-sighted person ?

Ans:- Converging.

15. Which is the main source of vitamin 'A' ?

Ans:- all the vegetables.

16. Rader detecnts the enemy's aircraft using ?

Ans:- Radio Waves.

17. Which metal is used in stronge  batteries ?

Ans:- Lead.




                                THE END



  • For more important General Knowledge  all kinds of  g.k part i will given very very important g.k for you....so, support me..and shareing of all your friends from the website www.dailygkstudy.com to all kinds of g.k posts.


Related to,

General knowledge Questions and Answer | General science g.k of the tropic | General awareness questions and answers | General knowledge Questions | gk Questions | science gk | gk questions| gk questions 2019 | general awareness questions in english | gk question answer | gk questions and answers | gk online test. 

Post a comment

0 Comments