Basudeb

General knowledge Questions and Answer | General science g.k | General knowledge Questions | gk questions in english |

General knowledge Questions and Answer | General Science of all Tropic


Very helpful and Most Importen Questions and Answer For All Competitive Exam..
UPSC Civil Service, Combined Defence (CDS), National Defence Academy (NDA), Railway Recruitment Board (RRB), Bank 
Probationary Officers (P.O/T.O), Indian Forest Service (IFS), Indian Economy Service (IES), L.I.C, G.I.A, etc.



MOST IMPORTANT GENERAL KNOWLED
RELATED TO GENERAL SCIENCE OF ALL TROPIC


1. Light energy is covered into chemical energy by ?

Ans:- photosynthesis.

2. Which constitutes the major part of the  human body ?

Ans:- water

3. Which of diseases can be prevented by the injection of a toxoid ?

Ans:- Diphtheria.

4. The cooler part of the sun,emitting weal red light ,is called ?

Ans:- photosphere.

5. Which one qualities of diamond is expressed in terms of carat ?

Ans:- Weight

6. Which disease is caused by a virus ?

Ans:- Small pox.

7. Which is the purest form of water ?

Ans:- Distilled water.

8. Who among the following was the first to measure the circumference of the earth ?

Ans:- Eratosthenes.

9. Which of the contains is highest protein content physical science ?

Ans:- Soyabean.

10. How many signs are in the zodiac ?

Ans:- 7

11. Who was awarded the Nobel prize for the discovery of neutron ?

Ans:- James Chadwick.

12. The periodic rise and fall of water on sea causes ?

Ans:- Tides.

13. Which is non- ferrous metal ?

Ans:- Aluminium.

14. Which is the source of cork ?

Ans:- Quercus suber.

15. Deficiency of which of the leads to an attack of diabetes ?

Ans:- Enzymes.

16. The most abundant organic compound found in the nature is the ?

Ans:- Cellulose.

17. Iodized salt is taken by persons living in sub-Himalayan region to prevent and control ?

Ans:- Goitre.

18. Which is the largest living mammal ?

Ans:- Blue whale.




                              THE END


For more important General Knowledge  all kinds of  g.k part i will given very very important g.k for you....so, support me..and shareing of all your friends from the website www.dailygkstudy.com to all kinds of g.k posts.

Releted to,

General knowledge Questions and Answer | General science g.k of the tropic | General awareness questions and answers | General knowledge Questions | gk Questions | science gk | gk questions |  g | gk questions 2019 | general awareness questions in english | gk question answer | gk questions and answers | gk online test. 

Post a comment

0 Comments