Basudeb

General knowledge Questions and Answer | General science g.k | General knowledge Questions | gk questions in english |

GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS AND ANSWER | INDIAN ECONOMIC AND POLITY


Very helpful and Most Importen Questions and Answer For All Competitive Exam..
UPSC Civil Service, Combined Defence (CDS), National Defence Academy (NDA), Railway Recruitment Board (RRB), Bank
Probationary Officers (P.O/T.O), Indian Forest Service (IFS), Indian Economy Service (IES), L.I.C, G.I.A, etc.


MOST IMPORTANT GENERAL KNOWLED    RELETED TO GENERAL SCIENCE OF ALL TROPIC.


1. Which is most common wheat disease in india ?

Ans:- Rust

2. To increase the voltage of alternating current, we can use the ?

Ans:- Transformer

3. The most common sunstance responsible for the pollution is ?

Ans:- Smoke

4. Which one of the first growing tree ?

Ans:- Eucalyptus.

5. Mouth and foot diseases in the cattle are caused due to ?

Ans:- Virus.

6. What is the most important factor for the growth of the pests in stored grains ?

Ans:- The moisture of grains.

7. When a stone and a feather are dropped from the same height under vaccum ?

Ans:- They will reach the ground at the same time.

8. On the hills,the atmosphere pressure is low,so the boiling point of water ?

Ans:- Decreases.

9. The chemistry if if vision is assiciated with the vitamin ?

Ans:- B.

10. The cheapest method of protecting food grains from the attack of fungi is ?

Ans:- Drying in sunlight.

11. Wooden doors to not close preperly during the rainy sea-son becasue ?

Ans:- They absorb moisture from the air.

12. Which of the vitamins can be stored in liver ?

Ans:- Vitamin-A

13. Which of the organic matter of animal and vegetable origin in the soil ?

Ans:- Humus.

14. How many satellites does the Jupiter have ?

Ans:- 14

15. The presence of pollen in the atmosphere may cause ?

Ans:- Asthama.

16. In the human digestive system, the gastric juice is produced by ?

Ans:- Stomach Glands.

17. Atmospheric temperature increases at higher altitudes due to ?

Ans:- Convection.

18. A toy boat in a tank sinks , the level of water will ?

Ans:- Increase.



                                THE END


For more important General Knowledge  all kinds of  g.k part i will given very very important g.k for you....so, support me..and shareing of all your friends from the website www.dailygkstudy.com  to all kinds of g.k posts.

RELATED TO,

General knowledge Questions and Answer | indian polity and economic g.k of the tropic | General awareness questions and answers | General knowledge Questions | gk Questions | science gk | gk questions |  g | gk questions 2019 | general awareness questions in english | gk question answer | gk questions and answers | gk online test. 

Post a Comment

0 Comments