Basudeb

current affairs | today current affairs | current affairs 2019 in English | current gk | gk current affairs |

CURRENT AFFAIRS 2019


Welcome to our site.It was Originally Created For Most Important General Knowledge and Awareness for all Competitive Government Exam Like to  SSC,NDA,BANK,WBCS,CGL,UPSC, RAILWAY, STATE JOB.We get More Found Lates Current Affairs,Mock Test,History, Geography, Science Of All Part,Lucent,News Paper Releted G.K and G.A


MOST IMPORTANT CURRENT AFFAIRS ON DECEMBER 2019



1. PM Narendra Modi released a commemorative coin worth Mahatma Gandhi’s 150th birth ANNIVERSARY ?

Ans:- Rs. 150

2. What is the household income limit for borrowers of NBFC-MFI in rural areas? - 

Ans:- 1.25 lakh

3. India recently received the first tranche of details about the Indian Citizens account in which institution?

Ans:- Swiss Banks

4. How much monetary assistance will be provided to the families of battle casualties after Government’s latest hike? 

Ans:- Rs 8 lakh

5.Which economy topped the Global Competitiveness Index 2019?

 Ans:- Singapore

6.Union Cabinet recently approved additional installment of how much percent Dearness Allowance to Government employees? 

Ans:- 5%

7. Which Indian Airlines became the first in the world to use Taxibot on an A-320 aircraft with passengers on 
board?

 Ans:- Air India

8. The International Monetary Fund (IMF) has reduced India's GDP growth forecast for the year 2019-20 from 7 percent to what percentage? 

Ans:- 6.1 percent

9. What percentage of growth was recorded in the recently concluded Livestock Census in India as compared to the year 2012? 

Ans:- 4.63 percent

10. According to which organisation's report, India's economic growth rate for the year 2019 and 2020 will be 6.1% and 7% respectively?

Ans: - IMF

 11. How many days IRCTC’s Special Buddha Circuit train will take to complete its journey?

Ans:- Eight


                    ( THE END )


For more important General Knowledge  all kinds of  g.k part i will given very very important g.k for you....so, support me..and shareing of all your friends from the website www.dailygkstudy.com to all kinds of g.k posts.

RELETED TO,

current affairs . current 2019. current affairs 2018 .today current affairs.current affairs 2019.vision ias current affairs.current gk.daily current affairs.current affairs 2019 in english.today current affairs.gk current affairs. ice current affairs.current affairs of 2019.talent current affairs.latest current affairs.current affairs 2020.

Post a comment

0 Comments