Basudeb

General awareness | General knowledge Questions | gk questions | gk questions in english | gk question answer

GENERAL AWARENESS QUESTIONS AND ANSWER


Welcome to our site.It was Originally Created For Most Important General Knowledge and Awareness for all Competitive Government Exam Like to  SSC,NDA,BANK,WBCS,CGL,UPSC, RAILWAY, STATE JOB.We get More Found Lates Current Affairs,Mock Test,History, Geography, Science Of All Part,Lucent,News Paper Releted G.K and G.A




MOST IMPORTANT NEWS PAPER GENERAL AWARENESS


1. Heat stored in water vapour is ?

Ans:- Latent heat.

2. Force of deflection was first discovered by ?

Ans:- Ferrel

3. The fertile land between two rivers is called ?

Ans:- Doab

4. Black soil is mainly related with the crop of ?

Ans:- Cotton.

5. Who has written the book  'The white castle' ?

Ans:- Orhan Pamuk.

6. The central control of respiratory activity in human body is exercised by ?

Ans:- Medulla Oblongate.

7. Two atoms are said to be an isotope,if ?

Ans:- they have same atomic number but different mass number

8. The stellar and solar source of energy is ?

Ans:- Nuclear fusion

9. The first computer in india was installed at ?

Ans:- ISO kolkata in 1955

10. India adopted the five year plans from ?

Ans:- former USSR.

11. Solar energy is received by the earth through ?

Ans:- radiation.

12. Which state government has launched SMART initiative for agribusiness and rural transformation ?

Ans:- Maharashtra.

13. What is the rank of Indian passport in the latest of the global passport index ?

Ans:- 66

14. What is the rank of India in ease of doing business ranking as per the world bank Group's doing  business 2019 report ?

Ans:- 77

15. Which country has become the first country to abolish all fares on public transport by 2019 ?

Ans: Luxembourg



                                THE END


For more important General Knowledge  all kinds of  g.k part i will given very very important g.k for you....so, support me..and shareing of all your friends from the website www.dailygkstudy.com to all kinds of g.k posts.

RELETED TO,

General knowledge Questions | gk Questions | science gk | gk questions |  general knowledge questions|general knowledge quiz | gk questions 2019 | general awareness questions in english | gk question answer |current affairs quiz |gk questions and answers |gk questions for kids  easy| general knowledge questions and answers|common general knowledge Questions and Answer|general knowledge questions with answers |gk questions for class|gk questions 2018|gk question answer in hindi|gk online test.

Post a comment

0 Comments