Basudeb

Top 10 Current Affairs: 30 January 2020

Latest 30th January Current Affairs 2020 | Current Affairs 2020, important current affairs for ias, ssc, bank exams



1. On which day, Martyrs day is Observed in India?

a. 27 January
b. 28 January
c. 29 January
d. 30 January

Ans:- D

02. The Government of India has decided to set up a War Memorial
for Animals in which Indian State?

a. Gujarat
b. Uttar Pradesh
c. Haryana
d. Odisha

Ans:- B

03. Who has been Conferred with Harit Ratna Award 2019?

a. Dr. N Kumar
b. Taranjit Singh Sandhu
c. Sunil Mehta
d. Khendhra Thappa

Ans:- A

4. Who has been Appointed as the India’s Ambassador to USA?

a. Taranjit Singh Sandhu
b. Harsh Vardhan Shringla
c. Vikram Mishri
d. Sanjay Kumar Verma

Ans:- A

05. Which India State has Launched Virtual Police Station?

a. Gujarat
b. Jammu and Kashmir
c. Odisha
d. Himachal Pradesh

Ans:- C


06. Which state or UT Tableau was adjudged as the Best in Republic 
day Prade 2020?

a. New Delhi
b. Assam
c. Gujarat
d. Haryana

Ans:- B

07. What is the name of the portal that government recently released 
to speed up construction works of National Highways?

a. TEZ
b. SPEED
c. GATI
d. MARG

Ans:- C

08. Which Indian State Becomes the 4th to Pass resolution demanding scrapping of CAA?

a. Kerala
b. Gujarat
c. Assam
d. West Bengal

Ans:- D

09. Which state assembly recently passed a resolution to abolish the legislative Council?

a. Telengana
b. Karnataka
c. Andhra Pradesh
d. Gujarat

Ans:- C

10. Which Indian Ship Builder is to deliver the anti submarine Steath Warship INS Kavaratti to India Navy?

a. Mazagon Dock Limited
b. Cochin Shipyard Limited
c. Hindustani Shipyard Limited
d. Garden Reach Shipbuilders and Engineers

Ans:- D

For Read More Latest Current Affairs on January 2020 Click Here


Related to,

Post a comment

0 Comments