Basudeb

Current Affairs | Current Affairs 2020 | Today current affirs | current affairs 2020 in English |

 CURRENT AFFAIRS 2020 


Very helpful and Most Importen Questions and Answer For All Competitive Exam..Like to 
UPSC Civil Service, Combined Defence (CDS), National Defence Academy (NDA), Railway Recruitment Board (RRB), Bank 
Probationary Officers (P.O/T.O), Indian Forest Service (IFS), Indian Economy Service (IES), L.I.C, G.I.A, etc.



CURRENT AFFAIRS  ON 4TH JANUARY 2020 | PART-1



1. Who proposed the idea of multipurpose ID card?

Ans:- Amit Shah

2. Justice Ajay Lamba recently took the oath as Chief Justice of which High Court?

Ans:- Guwahati High Court

3. Who has been selected as the new Chief of International Monetary Fund?

Ans:- Kristalina Georgieva

4. Who performed Shastra Puja in France after receiving the first Rafale fighter jet?

 Ans:- Rajnath Singh

5. Who has been named ‘India’s most powerful women in media’?

Ans:-  Kallie Puri

6. Which Indian wrestler has become world no. 1 in 86kg category?

 Ans:- Deepak Punia

7. Who has taken over as the new IAF Chief?

Ans:- Air Marshal RKS Bhadauria

8. Pakistan has invited which Indian leader for Kartarpur Corridor inauguration?

Ans:-  Manmohan Singh

9. Who has been appointed as executive director for India at IMF?

 Ans:- Surjeet Bhalla

10. Who has been named as MD and CEO of Tata Communications? 

Ans:-  A.S. Lakshminarayanan

11. Who has been appointed as chief justice of Punjab & Haryana High Court?

Ans:-  Ravishankar Jha


                 THE END


For more important General Knowledge  all kinds of  g.k part i will given very very important g.k for you....so, support me..and shareing of all your friends from the website www.dailygkstudy.com to all kinds of g.k posts.


Related to,

current affairs | current affairs 2019 | current affairs 2018 | today current affairs | current affairs 2019 in English |  vision ias current affairs | current gk | daily current affairs | current affairs 2019 in english | today current affairs in english | gk current affairs | ice current affairs | current affairs of 2019 | talent current affairs | latest current affairs | current affairs 2018 in hindi.

Post a comment

0 Comments