Basudeb

current affairs 2020 || 5 th January current affairs | today current affirs | current affairs 2020 in English |

CURRENT AFFAIRS 2020 

Very helpful and Most Importen Questions and Answer For All Competitive Exam..
UPSC Civil Service, Combined Defence (CDS), National Defence Academy (NDA), Railway Recruitment Board (RRB), Bank 
Probationary Officers (P.O/T.O), Indian Forest Service (IFS), Indian Economy Service (IES), L.I.C, G.I.A, etc.


TOP 10 CURRENT AFFAIRS
5 TH JANUARY 2020
PART-2


1. Which indian Becomes World no. 1 in latest (ITTF) Rankings?

Ans:- Manav Thakkar

02. On which Day, World Braille day is Observed?

Ans:-  04 January

03. Which state Government has launched ‘Cyber Safe Women’ Initiative?

Ans:- Maharashtra

04. Which city is hosting 107th Indian Science Congress (ISC) 2020?

Ans:- Bengaluru

05. Which state Government has unveiled the World’s 2ND Tallest Statue of Sardar Vallabbhai Patel ?

Ans:- Gujarat

06. Indian Railways has launched Which Helpline No. for Passengers?

Ans:- 139

07.Which indian State Becomes the First to Pass Resolution against CAA?

Ans:- Kerala

08. Who launched ‘Meri Dilli, 
Mera Sujhav’ Campaign?

Ans:- Smriti Irani

9. Who was appointed as the new 
chancellor of Queen's University Belfast in Ireland?

Ans:- Hillary Clinton

10. The US aviation regulator has 
warned American airlines from 
operating in the airspace of 
which nation?

Ans:- Pakistan



                      THE END


For more important General Knowledge  all kinds of  g.k part i will given very very important g.k for you....so, support me..and shareing of all your friends from the website www.dailygkstudy.com to all kinds of g.k posts

RELETED TO,

current affairs | current affairs 2019 | current affairs 2018 | today current affairs | current affairs 2019 in English |  vision ias current affairs | current gk | daily current affairs | current affairs 2019 in english | today current affairs in english | gk current affairs | ice current affairs | current affairs of 2019 | talent current affairs | latest current affairs | current affairs 2018 in hindi.

Post a comment

0 Comments