Basudeb

Current Affairs 2020 : April Month C.A, Current Gk, Covid-19

Current Affairs 2020



DAILYGKSTUDY



10 April Current Affairs 2020




1. Recently, Union Home Minister Amit Shah has approved the discharge of Rs ______ Crore for States under the State Disaster Risk management Fund (SDRMF) to Fight with Covid -19?

a. 11092 Cr
b. 10335 Cr
c. 10250 Cr
d. 12000 Cr

Ans:- A

2. Recently, Twitter CEO has pledged to donate $1 Billion to Combat with Covid -19. Who is that the CEO of Twitter?

a. Arvind Krishna
b. Jack Dorsey 
c. UB Pravin Rao
d. Dr. Balram Bhargava

Ans:- B

3. Which Indian State has Launched the ‘Annapurna and Supply Mitra’ portals for the Citizens?

a. Gujarat
b. Uttar Pradesh 
c. Rajasthan
d. Madhya Pradesh


Ans:- B

4. The us announced $2.9 Million aid to 
India through the US Agency for International Development (USAID). Who is that the Administrator of USAID?

a. Mark Green
b. Antonio Gutteres
c. Jim Bridenstine
d. Jens Stolenberg


Ans:- A

5. Pench Tiger Reserve is in News thanks to a death of Tiger is during which Indian State?

a. Bihar
b. Madhya Pradesh
c. Uttarakhand
d. Gujarat


Ans:- B

6. Recently, Union Cabinet has Approved what percentage schemes to spice up  Large Scale Electronics manufacturing in India?

a. 2
b. 3
c. 4
d. 5


Ans:- B

7.  Which state/UT has announced to supply 50 lakh insurance protect Police Personals and other govt. employees who are engaged in Fighting with COVID-19?

a. Gujarat
b. Madhya Pradesh
c. Haryana
d. New Delhi


Ans:- B

8. Shirley Douglas has gave up the ghost , she was the renowned?

a. Author
b. Economist
c. Actress 
d. Politician


Ans:- C

9. Which of the subsequent Social Media has placed new Limits on Message Forwarding because the Part to prevent 
fake Messages?

a. Instagram
b. Whatsapp
c. Facebook
d. Tiktok


Ans:- B

10. Which Cricketer has been named Wisden’s Leading Cricketer within the World 2020?

a. Ben Strokes
b. Virat Kohil
c. Rohit Sharma
d. Steve Smith


Ans:- A

11. Which satellite of NASA will give Early Warning signals of Volcanic Eruptions and Earthquakes?

a. SUNRISE
b. CIRES
c. AURO
d. None of those 


Ans:- B


12. Who has been Appointed because the MD and CEO of Bharti Axa Life Insurances?

a. Parag Raja
b. Vikas Seth
c. UB Pravin Rao
d. Anuraj Srivastava


Ans:- A


13. The Employees Provident Fund Organization (EPFO) Will now which Document because the Birth Proof to 
Change the Birth date Online?

a. PAN CARD
b. driver's license 
c. Aadhar Card
d. Voter Card


Ans:-: C


14. Recently, Who has taken Charge because the Spokesperson of the Ministry of External Affairs?

a. S. Jayashankar
b. Anuraj Srivastava
c. Taranjit Singh Sindhu
d. Harsh Vardhan Shringla


Ans:- B


15. SAFE PLUS Scheme, an Emergency response against Coronavirus is said to ?

a. RBI
b. International Bank for Reconstruction and Development 
c. NABARD
d. SIDBI


Ans:- D


**Read More Important Latests Current Affairs to CLICK HERE

Post a comment

0 Comments