Basudeb

Current Affairs 2020 : Current Gk 2020, Static Gk, Speedy C.A

Current Affairs 2020


April Month Current Affairs 2020


DAILY GK STUDY


01. Recently, the MHRD Ministry launched ‘Bharat Padhe Online’ Campaign. Who is the Present Union MHRD Minister ?

Ans. Ramesh Pokhriyal Nishank

02. The Reserve Bank of India has Launched the Twitter Campaign to Promote the Digital Payments .
Who was the First RBI Governor?

Ans. Sir Osborne Smiti

03. Which state has launched the Portal ‘Padhai Tunhar Dwar’ Means Education at your Door Step ?

Ans. Chhattisgarh

04. Who has been Appointed as the New Director of The Indian Institute of Management- Bangalore (IIM-B)?

Ans. Rishikesh T. Krishnan


Current Affairs of 2020

05. The Government of India sanctions Rs 15000 Crore Package to Boost Health Care Infrastructure.
Who is the Union Health Minister of india?

Ans: Dr. Harsh Vardhan

06. Recently, Google has launched New Virtual Braille Keyboard for Android 5.0 Users with Low Vision or Blindness.
 Who is the CEO of Google?

Ans. Sundar Pichai

07. On Which day, National Safe Motherhood day is Observed Globally ?

Ans. 11 April


08. Which city has become the First city in India to Make Face Masks Compulsory in Public?

Ans: Mumbai


2020 Current Affairs

09. A book titled ‘ The Art of Her Deal : The Untold story of Melania Trump’ is published.
Who is the Author of this Book ?

Ans: Mary Jordan

10. Which Company has Banned Zoom video Conferencing application for its Employees due to Security Concerns?

Ans: Google

11. The GoI has Constituted a empowered group for coordination with Private Sectors, NGO’s and All international Organizations to Fight with COVID-19.
Who is heading this Group?

Ans. Amitabh Kant

12. Who has become the Decomcractic Nominee for the US Presidential Elections 2020?

Ans: Jeo Biden


Current Affairs for ESE 2020

13. What will be the India’s GDP According to the UN For the FY 2021?

Ans: 4.8%

14. Recently, SAARC Development Fund Allocates $5 Million Fund for COVID-19 Projects in its Member States. Who is the Secretary General of SAARC?

Ans: Esala Ruwan Weerakon

STATIC G.K


01. Which Environment Activist has been Named as Commonwealth Points of Light Award for his Services to Environment ?

Ans. Jadav Payeng

02. Which Country has Become the First to Make all Public Transport Free?

Ans. Luxembourg

PIB Compilation for UPSC 2020

03. Mohmoud Jabril who passed away due to COVID -19, was the Former Pm of ?

Ans. Libya

04. First Judge of Jammu and Kashmir to Take Oath under IC ?

Ans. Rajnesh Oswal

05. Last Governor of Jammu and Kashmir ?

Ans. Satya Pal Malik ( Now Goa)




Read More Important Latests Current Affairs Day by Days to CLICK HERE

Post a comment

0 Comments